Nyhetene

Vel overstått Storbandfestival

Vi var så heldige å spille både fredag og lørdag på Storbandfestivalen i Tønsberg helgen 19.-21-juni. Som det siste bandet lørdag kveld i festivalteltet nede ved brygga hadde vi gleden av å spille for et feststemt publikum, som også lurte seg fram foran scenen for en dans. Ikke så rart når både Hildegunn Vederhus og legenden Geir Wenzel gir alt på scenen! Alle sammen hadde det veldig moro, og det så ut som om det smittet over på publikum også - og da er det stas å spille i storband! Kanskje sees vi i Tønsberg neste år også!

Eller som festivalgeneral Finn Moe uttalte til Tønsberg Blad

"– Jeg er amatør selv, og synes Fredrikstad Storband og deres latinoprogram var veldig bra. Og konserten med Geir Wentzel og Romsås Storband gjorde et dypt inntrykk, sier festivalgeneral Finn Moe."

Les hele intervjuet med storbandgeneral Finn Moe: http://tb.no/article/20090622/KULTUR/351449573/1011/NYHETER#

TØNSBERG: Storbandfestival-sjef Finn Moe er stort sett fornøyd med årets utgave, men lover en enda mer publikumsvennlig festival i 2010.

– Vi vil nok endre litt på programmet for å tilpasse oss publikum ytterligere, sier Moe til Tønsbergs Blad. Det gjelder til dels valg av artister, men også tidspunkter for konsertene.
– Det er sommer, og det betyr lett underholdning. Når det gjelder tidspunkter, vil vi nok begynne noe senere på kvelden med de profesjonelle artistene på Klubben, sier Moe.

Vil ha flere folk

Han legger ikke skjul på at nettopp Klubben-konsertene kunne vært bedre besøkt i år, og det vil festivalarrangørene altså ta lærdom av.

– I fjor var været dårlig, denne gangen var det fint, og dermed er det mange som tøffer ut med båten i skjærgården i stedet, tror Moe. Dermed kan det være smart å vente til folk er vel tilbake fra øyer og strender.


Men om godværet har ført til dårligere besøk på innendørsarrangementene har effekten vært den motsatte utendørs.
– På festivalscenen i Prestegaten har det vel derimot vært dobbelt så mange mennesker i år som i de to foregående årene til sammen, hevder Moe.

Glade amatører

Tilbakemeldingene fra de mange amatørbandene som har spilt i Prestegaten har vært veldig gode, forteller Moe.
– De har hatt en alle tiders langweekend i Tønsberg. Og de profesjonelle musikerne, vel, de synes det er gøy å spille uansett, sier Finn Moe. Tre år etter at Storbandfestivalen kom flyttende hit fra Sandvika tror han den har slått røtter her for alvor.
De endelige omsetningstallene for 2009-festivalen er ikke klare.
– Men foreløpig ser det ut til å ha gått greit, sier Moe. Når vi ber ham nevne et par musikalske høydepunkter, svarer han:

– Jeg er amatør selv, og synes Fredrikstad Storband og deres latinoprogram var veldig bra. Og konserten med Geir Wentzel og Romsås Storband gjorde et dypt inntrykk, sier festivalgeneral Finn Moe.

 

Share